Mijn naam is Rebecca Walgers en ik geef kinderyoga en kindermassage. Daarnaast heb ik de opleiding gevolgd voor babymassage. Het werken met kinderen heeft me altijd veel vreugde en voldoening gegeven. Kinderen zijn puur, durven te dromen en dansen met het leven.

In Januari 2011 werd mijn dochter Noa geboren. Vijf maanden later zijn haar vader en ik uit elkaar gegaan. Een scheiding waar ik veel verdriet van heb gehad, zeker omdat ik er toen als kersverse moeder alleen voor kwam te staan. Maar tegelijk was dit ook een moment waarop ik aan mezelf ging werken en ging kijken naar zaken die ík belangrijk vond in het leven. Zo ben ik mijzelf op zowel persoonlijk als spiritueel gaan ontwikkelen. 

Deze periode liet me zien dat ik in mijn leven altijd koos voor zaken die niet goed voor me waren. Ik werd geleefd in plaats van dat ik het leven ten volle leefde. Maar deze periode heeft me ook het inzicht gebracht dat het mijn missie is om rust te creëren bij kinderen die dat hard nodig hebben. Bijvoorbeeld vanwege een scheiding van de ouders, door faalangst of omdat ze moeilijk met prikkels om kunnen gaan. Zaken die ik bij mijn eigen dochter ook herkende en waarbij ik merkte dat zij dit beter kon loslaten als ik haar masseerde. 

Toen ik die missie voelde heb ik besloten om opleidingen te gaan volgen voor onder andere kindermassage en kinderyoga. En met succes, want alle kinderen die ik behandel voelen direct de positieve effecten van de rust die ze ervaren.

Ik werk op holistische wijze; dat betekent dat ik niet alleen lichamelijk masseer maar dat ik ook de mentale en emotionele kant ‘aanraak’ waardoor de balans herstelt. Ook bij de yoga neem ik dit in mijn lessen mee. Uiteraard op een manier die voor kinderen te begrijpen en te voelen is.

Naast mijn werkzaamheden geniet ik van mijn dochter, van de wijsheden die ze mij vertelt en de spiegel die ze mij regelmatig voorhoudt. Ik mediteer en doe vrijwel elke dag aan yoga. Ik wandel graag in de natuur en hou van dansen en boeken lezen. Ik zorg vooral dat ik plezier heb in alles wat ik doe. Ik zou mezelf omschrijven als ‘gezellig huiselijk met af en toe een gekke uitspatter’. Liefdevol, open minded, spiritualiteit met beiden benen op de grond, groei en bloei.

Mijn eigen persoonlijke proces duurt nog steeds voort. Ik ben nooit klaar met leren. Mijn nieuwsgierigheid zorgt dat ik blijf ontdekken, zowel op inhoudelijk als op spiritueel gebied. Een mooie reis en ik ben enorm dankbaar dat ik deze mag maken.

Certificaten en opleidingen:

  • Kinderyoga docentenopleiding purekinderyoga voor kinderen van 3 t/m 13 jaar: Jaar 2015
  • Cursus Docent Kindermassage voor kinderen van 3 t/m 15 jaar: Jaar 2017
  • Opleiding Baby Massage Nederland RGDB volgens de Shantala babymassage: Jaar 2018
image001.jpg
Rebecca Walgers

Deel deze pagina: