Qualitytime met je baby!

Na de bevalling kan je leven even behoorlijk op zijn kop staan. 

Andere slaapritme, hormonen, je dag ziet er ineens heel anders uit met een kleine. Iedere ouder ervaart deze periode op zijn eigen manier. En dat is helemaal oké. Gun jezelf tijd in deze periode.

Na de bevalling en de periode erna ben ik er graag voor jou en je baby. Omdat het een bijzondere periode is, is het fijn dat je écht een moment samen hebt. Vaak gaat het zo snel voorbij. Hoe fijn is het dat je écht een moment samen hebt met je baby? Baby’ s kunnen nog niet praten, maar begrijpen al wel heel veel. Energetisch pakken ze al veel op. Je kunt op allerlei manieren communiceren en verbinden. Een daarvan is massage. Massage werkt zonder woorden. Dit is puur op gevoel. Ik ben dankbaar dat ik deze mooie tool kan inzetten om jullie op een diepere manier met elkaar in contact / verbinding te laten brengen. Baby massage is enorm waardevol. Hieronder een paar voordelen van baby massage:

 • werkt troostend
 • ontspannend
 • goed voor de doorbloeding
 • betere immuunsysteem
 • werkt tegen darmkrampjes
 • zorgt voor een goede nachtrust
 • door de massage werk je op een zachte en liefdevolle manier aan jullie contact samen


Ik geef de massage volgens de Shantale baby massage. Dit is een onstpannende massage die afkomstig is uit India. Graag deel ik deze kennis met je. Omdat baby massage een levensbehoefte is. Je kunt de massage ook toepassen voor ouderen kinderen. Mijn dochter van 8 vind sommige technieken nog steeds prettig. Dit doe ik voor het slapen gaan. Vaak staan we op de automatische piloot dan is een massage een waardevolle manier om te voelen en te verbinden. Een intuitieve massage geven vanuit je gevoel is prachtig! 


Voor baby’s vanaf 6 weken kan de baby massage toegepast worden.

 • Heeft jou baby moeite met in slaap komen?
 • Wil je een rust moment voor jullie samen?
 • Wil je op een andere manier en dieper contact maken?
 • Wil je vanuit intuitie masseren?
 • Is je baby onrustig?
 • Wil je aan de gezondheid werken van je baby?
   

En wil je naast de babymassage een luisterend oor, tips een klankbord? Ik voel  mezelf een dankbare vertrouwenspersoon en ik kan vanuit mijn gevoeligheid, de rust die ik uitstraal een verbindende factor voor jullie zorgen.
 

Praktische informatie:

Meenemen: grote handdoek, spuugdoekje, luier en neem iets te drinken mee. Het kan zijn dat je baby tijdens de cursus wil slapen of drinken, dit is geen probleem! Volg hier het ritme van je baby. Een gemiddelde massage duurt ongeveer 15 a 20 min. Soms kan 5 min masseren al heel effectief en waardevol zijn. 

Tijdens de Groepslessen heb je een moment samen met je baby. Een massage geven is ook ontspannend voor jezelf en je leert daarbij je baby op een andere manier kennen. Na de massage bestaat de mogelijkheid om te kletsen met de andere moeders/ vaders en kun je ervaringen uitwisselen. Een thema van de cursus kan bijvoorbeeld zijn hoe je bevalling is gegaan, hoe het met je gaat, of een thema naar keuze. Delen van je ervaringen en hoe het met je gaat kan zó fijn zijn!

Baby massage aanbod:

Met veel plezier geef ik groepscursussen en individuele lessen op maat en en aan huis. Naast het praktische gedeelte van de cursus Shantala babymassage is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Groepslessen

- 4 lessen van ongeveer 90 min

- Inclusief Natuurlijke Olie

- Koffie / Thee en wat lekkers

- Handout van de Shantala Baby Massage

- Investering: 87 Euro

Woensdag 9.30 - 10.30 uur.
Locatie: Ons Verloskundighuis
Evert Spoorwaterstraat 45
4827 LL Breda

Het is mogelijk om op afspraak individueel les te krijgen. Mogelijkheden zijn dat ik bij jullie thuis kom. Van te voren nemen we contact met elkaar op en bespreken we wat je verlangens zijn. 

Individuele les aan thuis

- Cursus op maat

- Investering 60,- Euro per 60 min

Samen met partner is ook mogelijk.

Kraamcadeau

Leuk en waardevol om bijvoorbeeld als kraamcadeau te geven! 

Op maat kan er een bedrag naar keuze gemaakt worden. 


TIP: Ben je aanvullend verzekerd dan wordt de babymassage cursus in veel gevallen vergoed via de zorgverzekering van moeder.

Heb je vragen of wil je aanmelden? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier op de contactpagina of te bellen naar 06 53 56 97 03.

"Genieten van elkaar, dat is wat er telt in dit leven"
Ik kijk er naar uit om jullie te ont- moeten. 

Liefs,
Rebecca